Η Ρωσία ετοιμάζει άρματα μάχης 60 ΕΤΩΝ για χρήση στην Ουκρανία καθώς υφίσταται μεγάλες απώλειες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται και η Daily Mail

  • Τα τανκς T-62 απεικονίστηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Μελιτόπολη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας
  • Η παραγωγή του T-62 ξεκίνησε ήδη από το 1961 και ολοκληρώθηκε το 1975
  • Περισσότερα από 1.300 από τα σύγχρονα τανκς της Ρωσίας πιστεύεται ότι έχουν καταστραφεί
  • Η Ρωσία έχει έως και 10.000 τανκς σε αποθήκευση, αλλά πολλά είναι παλιά και πιθανότατα δεν λειτουργούν
  • Οι δυνάμεις του Πούτιν εξαπέλυσαν χθες ολοκληρωτική επίθεση στην περιοχή του Λουχάνσκ
  • Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μεγάλες απώλειες αλλά σημειώνουν αργή πρόοδο 

Μια μακρά σειρά από άρματα μάχης T-62, που ξεκίνησε η παραγωγή ήδη από το 1961, φωτογραφήθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στη νοτιοανατολική πόλη Μελιτόπολη της Ουκρανίας την Τετάρτη.

A long line of T-62 tanks, whose production began as early as 1961, were photographed at a train station in Ukraine's southeastern city of Melitopol on Wednesday

Η Ρωσία διαθέτει περίπου 2.900 από τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης T-90, T-80 και T-72 σε υπηρεσία, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών Ασφαλείας, με έως και 10.000 επιπλέον άρματα μάχης από διαφορετικές γενιές σε αποθήκευση. (πολλά από αυτά είναι πιθανό να μην λειτουργούν λόγω του σκληρού και ποικίλου κλίματος της Ρωσίας και της κακής μακροχρόνιας συντήρησης.)

Η αργή ταχύτητα, η μικρή εμβέλεια, η κακή ευελιξία και τα απαρχαιωμένα εξαρτήματα του T-62 σε σύγκριση με τα πιο σύγχρονα T-90 και T-80 σημαίνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα που θα τα χειρίζονταν θα εξαφανίζονταν εάν τα οχήματα ηλικίας εξήντα ετών αναπτυχθούν σε μάχη.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει διαθέσει 8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (123 δισ. δολάρια) για την τόνωση της οικονομίας υπό τις παρούσες συνθήκες.

Μιλώντας στο Bloomberg UK, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι η Ρωσία «συνεχίζει να πραγματοποιεί σταδιακή, αργή, αλλά φοβάμαι αισθητή, πρόοδο και ως εκ τούτου είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε στρατιωτικά τους Ουκρανούς».

«O Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο που νόμιζε ότι θα κέρδιζε σε μια εβδομάδα!», αναφέρει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro o Σεργκέι Ζιρνόφ, πρώην πράκτορας της KGB συμφοιτητής με τον Πούτιν και ένας από τους «καλύτερα ενημερωμένους» κατά την εφημερίδα, που ζει πλέον στη Γαλλία.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις