Ο Ερντογάν και η φιέστα για τα 569 χρόνια από την άλωση της Πόλης (Βίντεο)

569 χρόνια συμπληρώνονται από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεβρέθηκε στους εορτασμούς για την 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Αττατούρκ δηλώνοντας «Εμείς θα θάψουμε τους σύγχρονους Βυζαντινούς»

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στην 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Όπως είπε, πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι και ότι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική. Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες.

Οι «εορτασμοί» έγιναν στο Εθνικό Πάρκο στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», όπου κλήθηκαν όλοι οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης για δενδροφύτευση.

Το πρώτο από τα 145 χιλιάδες 300 δέντρα που θα αναφέρονται στο 1453 φύτευσε ο ίδιος ο Erdogan που κοινοποίησε και όλη την φιέστα που ετοίμασαν στον χώρο του αεροδρομίου.


Ο Τούρκος πρόεδρος, κοινοποιώντας βίντεο στις 26 Μαίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έδειχνε να ετοιμάζει φίεστα για την κατάληψη της Πόλης 569 χρόνια μετά.

Στο βίντεο αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, η τουρκική σημαία, ο στόλος του «Μπαρμπαρόσα», καθώς και η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις