Συνέγραψε το «How to Murder Your Husband» και κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του συζύγου της

Αμερικανίδα συγγραφέας —η οποία έγραψε δοκίμιο με τίτλο «How to Murder Your Husband»— καταδικάστηκε στο Πόρτλαντ την Τετάρτη για την δολοφονία του συζύγου της πριν από τέσσερα χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε τη Nancy Crampton Brophy, 71, ένοχη για φόνο δευτέρου βαθμού για τον θάνατο του σεφ Daniel Brophy, ανέφερε το KOIN-TV .

Ο Brophy, 63, σκοτώθηκε στις 2 Ιουνίου 2018, καθώς προετοιμαζόταν για δουλειά στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον στο Νοτιοδυτικό Πόρτλαντ.

Η Crampton Brophy συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε βρίσκεται υπό κράτηση με τη δίκη για φόνο να έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Η 71χρονη αρνήθηκε την κατηγορία και επέμεινε ότι τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που την έβαλαν στον τόπο του εγκλήματος έδειχναν ότι αναζητούσε έμπνευση… για το επόμενο μυθιστόρημά της, αν και είπε ότι «δεν θυμόταν» να ήταν εκεί. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ένα όπλο που έλειπε, το οποίο η αστυνομία πιστεύει ότι ήταν το όπλο της δολοφονίας, είχε αγοραστεί ως μέρος της έρευνας για το μυθιστόρημα. Η Crampton Brophy αρνήθηκε ότι τα συμβόλαια ασφάλισης ζωής αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων που επρόκειτο να κερδίσει σε περίπτωση θανάτου του συζύγου της ήταν κίνητρο για φόνο.

Οι δικηγόροι της Crampton Brophy είπαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της καταδίκης για φόνο δεύτερου βαθμού.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις