Η παρουσίαση του βιβλίου “Εθνική εικόνα και οικονομική ανάπτυξη” του Ανδρέα Μήλιου

Ανδρέας Μήλιος: Η εικόνα της Ελλάδας, ως άυλο, δημόσιο αγαθό, παραμένει αναξιοποίητη οικονομικά

Πραγματοποιήθηκε χθες 2/6 η παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μήλιου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο F/B έγραψε:

“Εικόνες από την παρουσίαση του βιβλίου μου στο αμφιθέατρο του παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας από την κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, καθηγήτρια Ανδρονίκη Καταραχιά και την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Οικονομικού Τμήματος καθηγήτρια Ασπασία Βλάχβεη!

Θερμές ευχαριστίες στις ομιλήτριες και στον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εφημερίδας “Καστοριανή Εστία” Δημήτρη Ιατρίδη που συντόνισε τη συζήτηση, καθώς και στις φίλες και τους φίλους που με τίμησαν με την παρουσία τους!!”.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο σας «Εθνική Εικόνα και Οικονομική Ανάπτυξη». Γιατί να το διαβάσει ο αναγνώστης;

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά και πραγματεύεται την εθνική εικόνα ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και διεθνοπολιτικής ισχύος. Συμπυκνώνει τις διαχρονικές απόψεις της ελληνικής διανόησης και πολλών επώνυμων ξένων για την εθνική ταυτότητα και την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, οι  οποίες μας προτρέπουν σε κριτική ενδοσκόπηση για απόκτηση ρεαλιστικής εθνικής αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης. Επιπρόσθετα, προτείνει ουσιαστικές δομικές λύσεις για τη βελτίωση και τη στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας. (από την συνέντευξη του Ανδρέα Μήλιου στην Μαρία Ακριβού που δημοσιεύτηκε στο FORTUNE την 10/3/2022 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις