Συνεργασία Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Επιτάχυνση των Διαδικασιών Αδειοδότησης Σταυλικών Εγκαταστάσεων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δέσποινας Κοζατσάνη με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Βασιλειάδη, τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Παναγιώτη Πετρίδη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, Βάσω Κόρδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συνεργασία των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, ώστε από κοινού να οργανωθεί η άμεση αδειοδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων σταυλικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Καστοριάς.

Η σύσκεψη προέκυψε ως απόρροια της πρόσφατης ημερίδας που έγινε στην Τοπική Κοινότητα Γέρμα σχετικά με την ενημέρωση επί της διαδικασίας έκδοσης άδειας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και την πρόθεση των κτηνοτρόφων του Γέρμα, όπως αυτή εκφράστηκε στον Δήμαρχο της περιοχής, να ξεκινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, σε συνεργασία με τους Δήμους, είναι η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων κτηνοτρόφων και η αδειοδότηση των εγκαταστάσεων τους, στο πλαίσιο που απαιτεί η νέα ισχύουσα νομοθεσία.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις