Το σημαντικότερο πρόβλημα των αυτοκινήτων όταν οδηγούμε με το λαμπάκι βενζίνης αναμμένο

Η οδήγηση με άδειο ρεζερβουάρ αποτελεί μια από τις χειρότερες συνήθειες που μπορεί να οδηγήσει τεράστιες βλάβες στο αυτοκίνητο. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Οι ειδικοί λένε ότι η στάθμη καυσίμου στο ρεζερβουάρ του αυτοκίνητου μας δεν πρέπει να πέφτει κάτω από το 1/4 (25%). Προφανώς, κάτι τέτοιο θα περιορίσει το άγχος αυτονομίας που αποκτούν όλοι μόλις δουν τον δείκτη καυσίμου να πλησιάζει την τελευταία γραμμή.

Η οδήγηση όμως με ένα σχεδόν άδειο ρεζερβουάρ καυσίμου και έναν κινητήρα που λειτουργεί με “αναθυμιάσεις” και ίσως κατάλοιπα των διαφόρων καυσίμων που έχουν μπει κατά καιρούς, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αυτοκίνητο μας με διάφορους τρόπους. Το πιο ακραίο και σπάνιο παράδειγμα είναι να προκληθεί ζημιά στον καταλύτη του αυτοκίνητου, πριν ακόμα αδειάσει πλήρως το ρεζερβουάρ και ακινητοποιηθείτε. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά κοστίζει ακριβά.

Τα τελευταία χρόνια, που οι περισσότεροι οδηγοί αδυνατούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους και κυκλοφορούν μόνιμα με το λαμπάκι αναμμένο, αναγκάζει σε υπερθέρμανση την αντλία βενζίνης που μετά από κάποιες ώρες διαρκούς λειτουργίας καίγεται ακινητοποιώντας το όχημα.

Πλέον ο Έλληνας δε γεμίζει το ρεζερβουάρ του όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτός που το γεμίζει κάνει εντύπωση στον βενζινοπώλη και τους γύρω του. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με 15 ευρώ το ρεζερβουάρ γεμίζει περίπου στο 1/5 ή 1/6 του συνολικής χωρητικότητας και μετά από ελάχιστα χιλιόμετρα, κυρίως μέσα στην πόλη, θα ανάψει και πάλι το λαμπάκι”.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις