Πληρώθηκε κατά λάθος 286 φορές τον μισθό του και μετά εξαφανίστηκε

Το Twitter φλέγεται με έναν Χιλιανό που κατά λάθος πληρώθηκε 286 φορές τον μισθό του τον Μάιο. Υποσχέθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του και εξαφανίστηκε.

Ο μυστηριώδης άνδρας φέρεται να εργαζόταν στην Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), μια εταιρεία που παράγει αλλαντικά στη Χιλή. Τον Μάιο, ο μυστηριώδης άνδρας ήταν ο τυχερός που έλαβε σχεδόν 300 φορές τον συνήθη μηνιαίο μισθό του μετά από ένα σφάλμα μισθοδοσίας στην κοινοπραξία βιομηχανικών τροφίμων, Cial, σύμφωνα με το χρηματοπιστωτικό κατάστημα της Χιλής, Diario Financiero .

Λόγω λογιστικού λάθους, η επιχείρηση του πλήρωσε 165 398 851 πέσο Χιλής αντί των συνηθισμένων 500 000 πέσων του.  Παραδόξως, πριν εξαφανιστεί ο άνδρας είχε ενημερώσει το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας για το λάθος στην πληρωμή του.

Κατά την επιθεώρηση των αρχείων μισθοδοσίας τους, ο Cial επιβεβαίωσε ότι ο εργαζόμενος είχε λάβει 286 φορές τον μισθό του. Κατόπιν τούτου, επικοινώνησαν με τον υπάλληλο και του ζήτησαν να επιστρέψει τα υπερβάλλοντα χρήματα.

«μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Το λάθος… σε νούμερα – Πάμε να το δούμε σε νούμερα:

Η εταιρεία του, τού πλήρωσε περίπου 165.398.851 πέσος Χιλής αντί των 500.000 πέσος.

Βέβαια για να καταλάβετε, σε αντιστοιχία ευρώ, τα ποσά δεν είναι μεγάλα, ωστόσο για το κόστος ζωής της Χιλής είναι μεγάλα, τόσο όσο να τα πάρει και να εξαφανιστεί.

Η διεύθυνση της εταιρείας δεν κατάφερε – παρά τις πολλές προσπάθειες- να επικοινωνήσει ξανά με τον (πρώην) εργαζόμενό της, ενώ του έστειλαν δεκάδες μηνύματα στο WhatsApp.

Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να πάρει πίσω τα χρήματά της δια της νομικής οδού. Σύμφωνα με το Take-Profit.org, ο κατώτατος μισθός της Χιλής ανέρχεται στα 434$ Αμερικής ή σε 415 ευρώ.  Δηλαδή ο άντρας το… έσκασε με πάνω από 110.000 ευρώ.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις