Σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (video)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, σε μια πανηγυρική, όσο και ιστορική ημέρα για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εν γένει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσωπεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, μαζί με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο. Παράλληλα, στην Ακολουθία συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Σπυρίδων και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος, επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η διαδικασία ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
Στον Άγιο Νικόλαο έχουν ήδη προσέλθει οι πρώτοι επίσημοι, όπως ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Νικολάου, Μιχάλης Ψαρός (Michael Psaros) και ο επιχειρηματίας Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos).

Είναι ακόμη: Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, Γενικος Προξενος Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντινος Κουτρας, ο Γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχαλης Φυριλλας, η Πρέσβης στα Η.Ε. Μαρία Θεοφίλη και ο Περιφερειαρχης Αττικής Γιώργος Πατουλης. Επίσης είναι και ο ΓΓΔΑΕ Γιάννης Χρυσουλακης, ο Ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Δημήτριος Κόκοτας, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Νικολας Καρακωστας και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΑΧΕΠΑ Ηλίας Κάτσος

Παράλληλα, το “παρών” αναμένεται να δώσουν οι Αρχές της Πολιτείας και του Δήμου Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ

Κάντε κλικ στην εικόνα

για να παρακολουθήσετε

ζωντανά

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις