Τουρισμός θέασης άγριων ζώων – Wildlife tourism

Τουρισμός θέασης άγριων ζώων – Wildlife tourism. Εκεί που θα μπορούσε να ποντάρει η Καστοριά !! (μεταξύ σοβαρού και αστείου..)

Όλοι μας έχουμε νοιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας ότι θέλουμε να πάμε για σαφάρι στην Αφρική ή μία βαρκάδα παρακολουθώντας τις φάλαινες ή δελφίνια… ή ακόμα και σε κάποιο βουνό να παρακολουθήσουμε τις αρκούδες να ψαρεύουν ή τα ελάφια στην βοσκή τους. Πόσο εντυπωσιάζεσαι από ένα βίντεο πουλιών που πετάνε ή ενός κοπαδιού αγριόχοιρων; Σίγουρα, αρκετά, όπως όλοι μας!

Κάπως έτσι, με το αίσθημα του εντυπωσιασμού δημιουργήθηκε ακόμη ένα νέο είδος τουρισμού, ο τουρισμός θέασης άγριων ζώων(=wild life tourism) που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως βασική επιλογή για την επίσκεψη στην πόλη της Καστοριάς.

Οι μορφές που μπορεί να παρατηρηθεί αυτό το είδος τουρισμού είναι τρεις.

  • Σε αιχμαλωσία, δηλαδή σε ενυδρεία (ενυδρείο Καστοριάς) και ζωολογικά πάρκα (ελάφια Προφήτη Ηλία).
  • Σε πάρκα άγριων ζώων που αποτελούνται από μεγάλων διαστάσεων έκτασης γης ώστε τα ζώα να μπορούν να ζουν σαν το φυσικό τους περιβάλλον. Στη φύση η οποία δεν έχει επεξεργαστεί καθόλου από τον άνθρωπο. (Γράμμος)
  • Και φυσικά αυτός ο τόπος που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω είναι η Καστοριά όπου η ανευθυνότητα και η ανεπάρκεια ανευθυνουπευθύνων επιτρέπει να “Ζούμε μαζί” με τις αρκούδες – Εμείς αλλά όχι αυτοί που διαφημίζουν το νέο project που επινόησαν και σίγουρα δεν τους αφορά ως προς την ακριβή αποτύπωση των λέξεων.

Η πιο ασφαλής και υπεύθυνη μορφή αυτού του είδους τουρισμού είναι η θέαση των άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι στο αστικό όπου μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στην περιοχή μας!

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Τουρισμός θέασης άγριων ζώων – Wildlife tourism”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα