Στις καλένδες το αίτημα του Μητροπολίτου προς το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς;

Προτάσεις για Προορισμούς Επιστολές Αναγνωστών – The lovely donkey

Η επιστολή που έστειλε ο Μητροπολίτης προς τα θεσμικά όργανα του δήμου Καστοριάς, αιτούμενος χώρο για την ανέγερση εμβληματικού Βυζαντινού ναού του Αγίου Μηνά στην είσοδο της πόλης, θεώρησε περιτό να διαβαστεί ο πρόεδρος κ Μηταλίδης στην συνεδρίαση του ΔΣ της 11/7/2022.

Είπε συγκεκριμένα:

“Δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση παρότι είναι μια επιστολή του Μητροπολίτη. Είναι μια επιστολή ενός πολίτη – να το πούμε έτσι – του δήμου, δεν πήγαμε ποτέ να πάρουμε μια τέτοια απόφαση ούτε είναι ένα ψήφισμα το οποίο θα κληθούμε να πάρουμε απόφαση και να πούμε εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε”.

Στην συνεδρίαση αυτή είδαμε ότι:

  • Είναι ξεκάθαρη και διαφαίνεται η θέση “των θεσμών” του δήμου που δεν θέλουν να ακουμπήσουν το ευαίσθητο αυτό θέμα που θα εξόργιζε – όπως έγινε άλλωστε στο πολυπολιτισμικό διαδίκτυο – τους αρνητές και αναρχο… κατά κύριο λόγο, της περιοχής μας και όχι μόνο. εκλογές έρχονται άλλωστε..
  • Καμμία παρέμβαση δεν υπήρξε στο συμβούλιο από τον δήμαρχο ως πρώτο και κύριο αποδέκτη της επιστολής. Γιατί άλλωστε;;..
  • Ο Μητροπολίτης είναι ένας απλός πολίτης για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Καστοριάς…
  • Η επιστολή δεν διαβάστηκε στην δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να αιτηθούν την αποστολή της.. εάν θελουν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της… από τον απλό πολίτη Καλλίνικο…

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις