Ο Giannis Antetokounmpo θα παίξει με την εθνική Ελλάδος στο Eurobasket 2022

Ο Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε την είδηση ​​ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter στις 20 Ιουλίου. Δημοσίευσε τρία emoji και μια φωτογραφία του με κομμένο μπλουζάκι και μπλε σορτς με τη σημαία της Ελλάδας. Παρόμοιες αναρτήσεις έκανε και στους άλλους λογαριασμούς του στα social media.

Ο Αντετοκούνμπο θα είναι σίγουρα το επίκεντρο της Εθνικής Ελλάδας στην προσπάθειά της για τον τίτλο του Eurobasket 2022. 

Η απόφασή του ακολουθεί το απογοητευτικό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA ​​2019 στο οποίο η Ελλάδα έχασε τα προημιτελικά μετά από ισοπαλία στη βαθμολογία με την Τσεχία λόγω της διαφοράς βαθμών.

Η συμφωνία FIBA-NBA επιτρέπει στους παίκτες του NBA να περάσουν 28 ημέρες μακριά, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων τουρνουά, για την εθνική τους ομάδα, σύμφωνα με το Eurohoops. Έτσι ο Γιάννης και ο μεγαλύτερος αδερφός του Θανάσης, συμπαίκτης του στους Μπακς, θα ενταχθούν στην υπόλοιπη ομάδα στα μέσα Αυγούστου.

Η συμμετοχή του Γιάννη στο Ευρωμπάσκετ έρχεται μετά από διαβούλευση με την ομάδα του. Τον Μάιο ανακοίνωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να πάρει άδεια για ένα χρόνο από το ΝΒΑ για να «εξαφανιστεί» με την οικογένειά του στην Ελλάδα.

«Αν έκανα ένα χρόνο άδεια, τι θα έκανα;» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από έναν αγώνα πλέι οφ των Μπακς.  « Θα εξαφανιζόμουν. Θα πήγαινασε ένα νησί στην Ελλάδα, θα έμενα με την οικογένειά μου και θα εξαφανιζόμουν για ένα χρόνο».

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις