«Η τέλεια νοθεία» στις Δημοτικές Εκλογές

Τρεις γιαγιάδες από την Κρήτη ετοιμάζουν την «τέλεια νοθεία», προκειμένου να γίνει πρόεδρος της κοινότητας ο γιος της αρχηγού τους

Το βίντεο αλά Casa de Papel μιας ραδιοφωνικής εκπομπής στην Κρήτη δικαίως έχει γίνει viral αφού η «Τέλεια νοθεία» τριών γιαγιάδων προκαλεί άφθονο γέλιο με τις πλεκτάνες που καταστρώνουν στις εκλογές.

Θυμίζουν δήμαρχο με το επιτελείο του που καταστρώνουν “σχέδια κατάκτησης” της πλειοψηφίας με έναν παρόμοιο τρόπο…

Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση των πολιτών καθώς και η ασφυξία των ελεύθερων επαγγελματιών αποτελούν διαχρονικές Καστοριανές παθογένειες. Σε μια πόλη που αποθεώνει τις πελατειακές σχέσεις, την κομματοκρατία, την ευνοιοκρατία και τον παρασιτισμό. Όλοι αυτοί που επέλεξαν να είναι ελεύθεροι μέσα από την εργασία τους ζουν σε λάθος πόλη, αντιμετωπίζονται ως υπήκοοι και όχι ως πολίτες από τους κρατούντες.

Δείτε το βίντεο:

«Η Τέλεια Νοθεία», παράφραση του «Η Τέλεια Ληστεία» όπως τιτλοφορείται στα Ελληνικά η δημοφιλής σειρά «La Casa de Papel» του Netflix, είναι ένα διαφημιστικό σποτ που δημιουργήθηκε από την Παγκρήτια ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» με αφορμή την έναρξη της 16ης σεζόν με τον Γιώργο Μπαλοθιάρη και την Γωγώ Βερίγου.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Κρήτης, όπου στο καφενείο σχολιάζουν τον νέο πρόεδρο με τον αστυνόμο να αποκαλύπτει πώς κατάφερε να εκλεγεί. Όπως ισχυρίζεται, χωρίς ωστόσο να τον πιστεύουν οι υπόλοιποι, η μητέρα του υποψηφίου έστησε μια καλά οργανωμένη πλεκτάνη με τη βοήθεια των φίλων της για να μπορέσει να δει το παιδί της στο σημαντικό αυτό αξίωμα.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις