Λόγοι που οδήγησαν τους Έλληνες να γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ετυμηγορία της 21ης Μαΐου ήταν και μια ηχηρή καταδίκη της εχθροπάθειας και του διχαστικού λόγου. Το εμπόριο θυμού και οι εύκολες υποσχέσεις δεν πουλάνε πια με τους πολίτες να απωθούνται από τη στείρα καταγγελία και τη ρητορική που επιχειρεί να επιστρατεύσει παλιές διαχωριστικές γραμμές. Καθοριστικό ρόλο για να γυρίσουν οι ψηφοφόροι την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν:

1. Το βασικό σύνθημα που καλλιεργούσαν: «Μητσοτάκη γ@μιέσαι» ίσως ήταν το πλέον καθοριστικό στην απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την μεσαία τάξη.

2. Οι πρώτες αντιδράσεις όταν ξέσπασε η πανδημία, στελεχών στα social media: Μην τηρείτε τα μέτρα για τον covid. – Πάρτε ιμβερμεκτίνη για τον κορονοϊό.“Τα εμβόλια ξεστοκάρονται” δια στόματος αρχηγού. – Σιγά την επιχείρηση «Ελευθερία» της κυβέρνησης που μας φυλάκισε.

3. Το επιλεκτικό σύνθημα: “ΝΔ παιδεραστές” εξόργισε και απομάκρυνε πλήθη κεντρώων και συντηρητικών ψηφοφόρων που βρέθηκαν να ψηφίζουν ως αγανακτισμένοι ΣΥΡΙΖΑ.

4. Στο μεταναστευτικό οι θέσεις στελεχών: Η Ελλάδα σκοτώνει μετανάστες και μικρά παιδιά. – Η «Νεκρή Μαρία» – Κάτω ο φράκτης του Έβρου, ανοιχτά σύνορα.

5. Στην Ελληνοτουρκική διένεξη: Δεν φταίει ο Ερντογάν, ο Μητσοτάκης φταίει.- Σιγά τα νησιά, ας πάρουν μερικά…(Ζουράρης)

6. “Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός”. – Όχι στην συμμαχία με την Γαλλία. – Όχι στην συμμαχία με τις Η.Π.Α. – Όχι στα Ραφάλ και στις κορβέτες Μπελαρά.

14. Η θέση: “Φούσκα” η ψηφιοποίηση του δημοσίου… Ο Παππάς τα είχε όλα έτοιμα…

7. Το προεκλογικό σύνθημα: “Γαλάζιες ακρίδες” δίχασε και έδωσε ταξική ταυτότητα σε ψηφοφόρους που μέχρι πρότινος ψήφιζαν ΖΥΡΙΖΑ.

8. Η ισοπέδωση των πάντων: Δεν φταίει η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός αλλά ο Μητσοτάκης. (“ακρίβεια Μητσοτάκη”).

9. Επιθέσεις στην γυναίκα του Μητσοτάκη. – Επιθέσεις στα παιδιά του Μητσοτάκη.

10. Ο αντιπολιτευτικός λόγος που ισοπέδωνε τα πάντα: Δεν φταίει ο ρομά που έκλεψε το αυτοκίνητο και εμβόλισε τους αστυνομικούς αλλά φταίνε οι αστυνομικοί που αμύνθηκαν.

11. Οι θέσεις για την επιστροφή των πανεπιστημίων στην κανονικότητα: Μην πειράζετε τους καταληψίες. – Έξω η αστυνομία απ’ τις σχολές (γιατί εμείς τις θέλουμε μπάχαλο). – Τι κακό έχουν οι μολότοφ; – Αχτσιόγλου: Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά

12. Το σύνθημα πίσω από το οποίο πορεύονταν στελέχη του: «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» – Λευτεριά στον αγωνιστή (μακελάρη) Κουφοντίνα.

13. Θα τερματίσουμε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και θα ακολουθήσουμε την κοινοτική οδηγία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. – παράλληλα τα στελέχη συμπορεύονται όλο αυτόν τον καιρό στις κινήσεις “Οχι αιολικά στα βουνά”…

14. Δεν πειράζει που δεν είμαστε “άριστοι”, εμείς είμαστε τίμιοι και τα ταμεία της χώρας δεν θα τα κλέβουμε. Σκορπάμε προεκλογικά υποσχέσεις για λεφτά αλλά δεν σας λέμε από που θα τα βρούμε. Στην τελική δια στόματος Κατρούγκαλου μια κυνική ομολογία: “θα γονατίσουμε στους φόρους την μεσαία τάξη”.

15. Τελικά: καλά παιδιά παραπλανημένα είναι αυτοί οι ναζιστές γι’ αυτό και τους καλούμε να μας ψηφίσουν.

16. Δικαιοσύνη παντού με την επιχείρηση νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος στην Καρδίτσα. – με τον καταδικασμένο Νίκο Παππά στα ψηφοδέλτια. – με τις στοχοποιημένες απειλές του Π Πολάκη και “τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας στην δεύτερη φορά αριστερά”. – τα μαύρα λεφτά στον Καλογρίτσα, και τον έλεγχο των ΜΜΕ κλπ…

Και παρόλα τα παραπάνω ακόμα να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχασαν με 20+ μονάδες και τα τρολάκια του στα social βρίζουν τον λαό…δυστυχώς η αντιπολίτευση και οι στρατολογημένοι οπαδοί της δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη αντίληψη για να το καταλάβουν. .

Τελικά η λογική νίκησε τον παραλογισμό. – Η σοβαρότητα τα πολιτικά συνθήματα. – Ο ρεαλισμός και το σοβαρό πολιτικό πρόγραμμα την ακοστολόγητη παροχολογία. – Η ψυχραιμία και ο ουσιαστικός πολιτικός λόγος την τοξικότητα, την μιζέρια και την διχόνοια.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις