Γρηγόρης Γρηγοριάδης: Παρά τα πυροτεχνήματα για ανάπτυξη του τουρισμού η Καστοριά έχει χάσει μεγάλες διοργανώσεις

Με αφορμή την έναρξη του 10ου Rally Greece Offroad, που πραγματοποιείται στο Άργος Ορεστικό, είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι, οι εν λόγω μηχανοκίνητοι αγώνες το 2018 και την αμέσως επόμενη χρονιά  – με αυξημένη συμμετοχή αθλητών –  πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπου και φιλοξενήθηκαν αθλητές και πρωταθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλο τον κόσμο. Το 2020 λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας (Covid-19) το «Rally Greece Offroad» όπως και άλλοι αγώνες και εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκε.
Η φιλοξενία αγώνων του μεγέθους και της μεγάλης συμμετοχής όπως του «Rally Greece Offroad» προβάλλει την πόλη, τον τόπο και τους φορείς που φιλοξενούν αγώνες αυτής της αναγνωρισιμότητας σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον συμβάλλει στην κινητοποίηση της κοινωνίας στην κατεύθυνση της διεκδίκησης, οργάνωσης και διοργάνωσης και άλλων μεγάλων εκδηλώσεων.
Δυστυχώς, μετά το 2019 δεν υπήρξε συνέχεια για τη διοργάνωση και φιλοξενία των αγώνων στην Καστοριά. Η σημερινή Δημοτική αρχή – που κομπάζει για την αύξηση του τουρισμού – είτε δεν αντιλήφθηκε τη σημασία πραγματοποίησης των αγώνων, είτε για άλλους λόγους, τελικά απώλεσε το προνόμιο να πραγματοποιείται το «Rally Greece Offroad» στην Καστοριά.
Μία “μεγάλη γιορτή” του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συγχρόνως μία τεράστια ευκαιρία προβολής του τόπου μας  χάθηκε μέσα από τα χέρια της σημερινής δημοτικής αρχής κάτι που αποδεικνύει την ανεπάρκειά της που, δυστυχώς, δεν περιορίστηκε στην απώλεια ενός μεγάλου αθλητικού  γεγονότος.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες και σε όσους συμβάλλουν στην πραγματοποιήση του «Rally Greece Offroad».
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας του Ανεξάρτητου Συνδυασμού
ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
με υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις