Ανακαινίστηκε το Σπίτι του Παύλου Μελά.

Μετά από πολλές προσπάθειες, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του ιστορικού σπιτιού του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

Το είχε σχεδιάσει ο ίδιος και κατοικούσε σε αυτό πριν δώσει τον τελευταίο του αγώνα στην Μακεδονία ενάντια στους Βούλγαρους κομιτατζήδες. Το κτίριο αυτό ήταν για δεκαετίες εγκαταλελειμμένο, και αναστήθηκε χάρη στο έργο όλων των ανθρώπων που δεν ήθελαν να σβηστεί η μνήμη του. Αυτό το έργο επιτρέπει πια στην Κηφισιά να έχει ένα ιστορικό κόσμημα, που σχετίζεται άμεσα με τον Μακεδονικό Αγώνα για τον οποίο θυσίασε τη ζωή του ο Παύλος Μελάς.

Η αποκατάσταση της οικίας έγινε με ακρίβεια χάρη στα σχέδια που υπήρχαν, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και τη ζωντανή μαρτυρία της εγγονής του Ναταλίας Ιωαννίδη, που περνούσε τα καλοκαίρια της στο σπίτι της γιαγιάς, μαζί με τον αδελφό της. Η κ. Ιωαννίδη δώρισε την οικία Παύλου Μελά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

.

Η αποκατάστασή της, μετά από τις κατά νόμον εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υλοποιείται χάρη στη πρωτοβουλία του υφυπ Αμυνας κ Αλκιβιάδη Στεφανή και την γενναία χορηγία του Δραμινού, Άρη Θεοδωρίδη. Η οικία Μελά μετά την αποκατάσταση πέρασε στη δικαιοδοσία της Σχολής Ευελπίδων.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο