ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Δωρεάν μαστογραφία, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες άνω των 49 ετών

Η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Όλες  οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!

Η τεράστια σημασία της πρόληψης, ήταν το κεντρικό μήνυμα της συζήτησης που είχε ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του, με 6 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο, μια γυναίκα που βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας και την ογκολόγο Έλενα Λινάρδου στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της συγκεκριμένης ασθένειας. Στην κουβέντα έγιναν εκτενείς αναφορές στους κινδύνους για τις ευπαθείς ομάδες, στην εποχή της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας άνω των 49 ετών. Το κόστος της ψηφιακής μαστογραφίας θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία θα γίνεται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και θα αφορά όλες τις γυναίκες που δεν έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού και δεν έχουν πραγματοποιήσει προληπτική μαστογραφία κατά τα τελευταία δύο έτη.

Καστοριά Τώρα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο