Το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και οι εξοπλισμοί της Ελλάδος

Ο Καναδας ξεκίνησε το εμπάργκο

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει. «Με βάση το αυστηρό καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών του Καναδά και υπό το φως των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο -Καραμπαχ, ανέστειλα τις σχετικές άδειες εξαγωγής προς την Τουρκία, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξεταστεί καλύτερα η κατάσταση».

To εμπάργκο στους αυστριακούς κινητήρες των τουρκικών drones αποφάσισε η αυστριακή εταιρεία Rotax.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του αυστριακού περιοδικού Der Standart, η αυστριακή εταιρεία, θυγατρική το Ομίλου Bombardier, διέκοψε τις παραδόσεις των κινητήρων της στην Τουρκία. O κινητήρας των Bayraktar είναι ο αυστριακός Rotax 912.

Επίσης και η αμερικανική Viasat δεν θα παρέχει πλέον στην Τουρκία προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο τουρκικό UAV.

Η αμερικανική «Viasat» σταμάτησε όλες τις προμήθειες στην Τουρκία για τα προϊόντα της εταιρείας που χρησιμοποιήθηκαν στο τουρκικό drone.

Η Γερμανία δίνει στην Τουρκία 6 επιθετικά υποβρύχια που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Η φράση «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» έμεινε στην ιστορία- όχι μόνο την κινηματογραφική. Το αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα που έχει πει για τους Γερμανούς ο Αρτέμης Μάτσας στο ρόλο του δωσίλογου: «θέλουν το καλό μας» και «θα νικήσουν».

Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων, εκτοξεύοντας ακτίνες λέιζερ θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ υπήρξε μια ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ουγγαρίας. Εκεί οι τέσσερις υπουργοί αποφάσισαν να αναπτύξουν μια ξεχωριστή υπερσύγχρονη αμυντική συνεργασία για κινητά συστήματα αεράμυνας με ακτίνες λέιζερ. Τα συστήματα αυτά που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες αμυντικές προκλήσεις και ανάλογες απειλές.  Αυτά τα συστήματα αεράμυνας θα εντοπίζουν τους πυραύλους του εχθρού και θα τους εξολοθρεύουν, εκτοξεύοντας ακτίνες λέιζερ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εξέλιξη «βόμβα» για τα εξοπλιστικά προγράμματα αποτελεί η είδηση που μεταφέρει η εφημερίδα «Εστία» περί άμεσης άφιξης και ένταξης έξι μαχητικών F-35 στο οπλοστάσιο της Πολεμικής μας Αεροπορίας.  θα αποτελέσουν μαζί με τα πρώτα έξι Rafale τη δύναμη πυρός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο