25η Νοεμβρίου: Διεθνής ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999. Σκοπός ήταν κάθε τέτοια μέρα να αναδεικνύεται το φαινόμενο της έμφυλης βίας με παγκόσμια διάσταση, το οποίο αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος και οικονομικής κατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Στην Ελλάδα, το διάστημα της πρώτης καραντίνας οι κλήσεις προς την Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης SOS 15900, αυξήθηκαν κατά 230%. Οι ειδικοί ήξεραν ότι τα περιστατικά βίας αυξάνονται όταν τα ζευγάρια περνούν περισσότερο χρόνο μαζί.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει σήμερα με στελέχη του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 5 μ.μ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=gsL82nKTjgk&feature=youtu.be

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο