Παναγιώτης Μαυρίδης: Είναι Χριστούγεννα (μια υπέροχη δημιουργία του μαθητή της Γ΄τάξης του δημοτικού σχολείου Μανιάκων)

Μια υπέροχη έκπληξη μας επιφύλασσε ο μαθητής της Γ τάξης του σχολείου μας Παναγιώτης Μαυρίδης. Μέσα σε μια περίοδο που μας βρίσκει  όλους με πεσμένη διάθεση, γκρίνια, θλίψη, άγχος και απαισιοδοξία, λόγω του εγκλεισμού μας,  σε μέρες που θα έπρεπε να είναι γιορτινές, ο Παναγιώτης βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τη μιζέρια και άπλωσε το χέρι να μας τραβήξει κι εμάς έξω από αυτήν!

Σκαρφίστηκε ένα τραγουδάκι χριστουγεννιάτικο, εύθυμο και παιχνιδιάρικο. Στην ερώτησή μας «πώς του ήρθε αυτή η ιδέα» απάντησε: «Ε, πολύ απλά, σκέφτηκα ότι έρχονται Χριστούγεννα. Να μην γράψω κάτι, τώρα που έχουμε καραντίνα; Κι αφού έχω μπαμπά που μπορεί να με βοηθήσει με τη μουσική, να μην το κάνω τραγούδι;».

Και το αποτέλεσμα ήταν αλήθεια επαγγελματικό! Δεν περιγράφεται η χαρά  και ο ενθουσιασμός τόσο του Παναγιώτη όσο και των συμμαθητών του όταν ανταμώσανε στο WEBEX και το ακούσαμε όλοι μαζί. Μάλιστα, γεννήθηκε και άλλη ιδέα: Να γράψει και άλλο τραγούδι και να τραγουδήσει όλη η τάξη του μαζί στη λήξη της σχολικής χρονιάς – ελπίζουμε από κοντά!

Τι όμορφο να βλέπουμε διάθεση δημιουργικότητας από παιδιά! Και πόσο ακόμα πιο όμορφο να βλέπουμε γονείς που εμπνέουν και στηρίζουν τα παιδιά στις ξεχωριστές τους δεξιότητες! Ίσως αυτή η κατά τα άλλα δυσάρεστη καραντίνα, δώσει ευκαιρίες και για άλλες παρόμοιες δράσεις σε μικρά και μεγάλα παιδιά!

Ευχαριστούμε Παναγιώτη! Καλοτάξιδο το τραγούδι σου!

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο