Σε εβδομαδιαίες δόσεις τα εμβόλια που θα φτάσουν στη χώρα μας

Ο προγραμματισμός δεν καθορίζεται από τη χώρα μας, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται όχι μόνο για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, αλλά και για εκείνο της Moderna, το οποίο αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου, με αρχές Φεβρουαρίου.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Οι πρώτοι συμπολίτες μας που θα εμβολιαστούν στις 27 Δεκεμβρίου θα είναι για συμβολικούς λόγους θα είναι μια νοσηλεύτρια, ένας ηλικιωμένος και 250 υγειονομικοί. Όπως έχει ανακοινωθεί θα εμβολιαστούν 50 υγειονομικοί από τα 5 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία, το Θριάσιο, το Αττικό και το Ασκληπιείο.

«Με αγωνία περιμένουμε να κάνουμε το εμβόλιο, ώστε να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Να μην έχουμε άλλο κόστος» λέει στο Open, ο διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Δημήτρης Πιστόλας. Η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγα δηλώνει: «Είμαι σίγουρη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Έχω δει τις μελέτες μέχρι τώρα. το περιμένω με μεγάλη χαρά και θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη».

Στις 28 Δεκεμβρίου εμβολιάζονται στον «Ευαγγελισμό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το πρωθυπουργικό ζεύγος θα στείλει έτσι ένα μήνυμα στους πολίτες πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο