Σύνταξη ΟΓΑ με ρύθμιση σε όσους ήταν αντιμέτωποι με την προοπτική πως δεν δικαιούνται σύνταξη, αλλά μόνο επιστροφή των εισφορών τους ατόκως..

Με την τροπολογία νομιμοποιείται υπό προϋποθέσεις ο μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016 διανυθείς χρόνος ασφάλισης των ασφαλισμένων στον πρ. ΟΓΑ.

Με τροπολογία που κατατέθηκε οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλισμένων των κλάδων πρόσθετης και κύριας ασφάλισης του πρώην ΟΓΑ οι οποίοι  έχουν υποβάλλει συνταξιοδοτικό αίτημα το οποίο και εκκρεμεί, θεωρούνται ότι καλώς ασφαλίστηκαν για χρόνο ασφάλισης έως 31 Δεκεμβρίου του 2016» (από 1/1/2017 ξεκινά η ισχύς του ΕΦΚΑ).

Η ρύθμιση θα συμβάλλει στη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης  αγροτών του πρώην ΟΓΑ, οι οποίοι έχουν καταβάλλει επί σειρά ετών εισφορές και είχαν προσδοκία σύνταξης αλλά βρίσκονταν ξαφνικά αντιμέτωποι με την προοπτική πως δεν δικαιούνται σύνταξη, αλλά μόνο επιστροφή των εισφορών τους ατόκως..

Επίσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης του πρώην ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των συνταξιοδοτικών αιτημάτων και έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο