Η Κίνα εφαρμόζει πρωκτικά τεστ για τον κορωνοϊό. Η είδηση “ξεσηκώνει” το διαδίκτυο

Ολόκληροι πληθυσμοί πόλεων συγκεντρώθηκαν στους δρόμους για υποχρεωτικές δοκιμές. Αλλά τώρα αντιμετωπίζουν μια νέα κατάσταση: την προσθήκη πρωκτικών επιχρισμάτων – ναι το διαβάζετε σωστά – στο πλαίσιο δοκιμών για όσους βρίσκονται σε καραντίνα.

Σε δημοσκόπηση του Weibo,(σελίδα social media της Κίνας) το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «δεν μπορούσαν να δεχτούν» την πρωκτική επεμβατική μέθοδο.

Ακόμη και οι Κινέζοι γιατροί που υποστήριζαν τις νέες εξετάσεις δήλωσαν ότι η ταλαιπωρία της μεθόδου αυτής, είχε νόημα να χρησιμοποιείται μόνο σε επιλεγμένες ομάδες, όπως σε κέντρα καραντίνας.

Στο Ίντερνετ, οι αντιδράσεις κυμαίνονται σήμερα από τον φόβο μέχρι τον χλευασμό.

«Ανακουφισμένος που επέστρεψα στην Κίνα!», γράφει ένας χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Δεν είναι υπερβολικά οδυνηρό, όμως είναι ασφαλώς σούπερ ταπεινωτικό», εκτιμά ένας άλλος. Μερικοί που έχουν ήδη υποστεί το πρωκτικό τεστ, συνέρχονται χρησιμοποιώντας το χιούμορ.   «Έκανα δύο πρωκτικά διαγνωστικά τεστ. Μέσα στη φούρια, μου πήραν επίσης δείγμα από τον φάρυγγα. Κάθε φορά, φοβόμουν πως η νοσηλεύτρια θα ξεχάσει να αλλάξει την ειδική μπατονέτα από το ένα στο άλλο», αστειεύεται ένας χρήστης του Weibo «Η Κίνα θα γεμίσει τουρίστες» χλευάζουν στο twitter…

Όσοι θέλουν να μεταβούν στη χώρα οφείλουν να παρουσιάζουν πριν από την επιβίβαση δύο αρνητικά τεστ για την Covid (PCR και αντισωμάτων) και, μόλις αφιχθούν, να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών –ή και περισσότερο– σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Το CCTV διευκρίνισε την Κυριακή πως δεν υπάρχει τάση γενίκευσης των πρωκτικών τεστ, επειδή «δεν είναι αρκετά πρακτικά».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο