Regeneron: «Το κοκτέιλ αντισωμάτων προσφέρει άμεση παθητική ανοσία»

Η εταιρεία χορήγησε το «κοκτέιλ» σε 409 άτομα με μέση ηλικία 43 ετών που ζούσαν στο σπίτι τους μαζί με κάποιον που είχε διαγνωσμένη Covid-19 και στην πορεία, χάρη στη θεραπεία, κανένας δεν εμφάνισε συμπτώματα της νόσου. Η μελέτη, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) των ΗΠΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματά της ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με το «Science».

Η Regeneron αναφέρει ότι η ανάλυση των ρινοφαρρυγικών επιχρισμάτων από τη μελέτη της έδειξε πως όσοι πήραν τα δύο αντισώματά της και μολύνθηκαν από κορονοϊό, είχαν σημαντικά χαμηλότερο (έως 100 φορές) ιικό φορτίο στη μύτη τους και ήταν για μικρότερο χρονικό διάστημα μολυσματικοί, σε σχέση με τα άτομα στην ομάδα ελέγχου που επίσης μολύνθηκαν από την ιό SARS-CoV-2. Η εταιρεία επεσήμανε ότι μέσα σε μία μόνο εβδομάδα υπήρξε περίπου 50% μείωση στις συνολικές μολύνσεις (συμπτωματικές και ασυμπτωματικές), σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που είχε πάρει εικονικό φάρμακο (πλασίμπο), ενώ αποτράπηκε σε ποσοστό 100% η εμφάνιση περιστατικών συμπτωματικών λοιμώξεων.

Η Regeneron υποστηρίζει ότι το «κοκτέιλ» της μπορεί να αξιοποιηθεί σε ανθρώπους που χρειάζονται άμεση προστασία από τον κορονοϊό ή που εμφανίζουν μικρή ανοσιακή απόκριση στα εμβόλια. «Τα αποτελέσματα αυτά από τη χρήση του Regen-CoV ως παθητικού εμβολίου δείχνουν ότι μπορεί τόσο να μειώσει τη μετάδοση του ιού όσο και το ιικό φορτίο και τη νοσηρότητα σε όσους μολύνονται», δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας Τζορτζ Γιανκόπουλος.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο