Ο κ Τσιόδρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: Θα επικρατήσουν παντού οι μεταλλάξεις

Με χειρουργική μάσκα και από πάνω μία υφασμάτινη εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου ενημέρωσε για την πανδημία.

«Θα μιλήσω ως επιστήμονας, δίχως να έχω κανένα δικαίωμα πολιτικής αντιπαράθεσης», ξεκίνησε την ομιλία του και στη συνέχεια παρέθεσε όλα τα στοιχεία με τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας.

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε ότι αν επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη, μπορεί να έχουμε πρόβλημα στις αρχές Μαρτίου και για τον λόγο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. 

Εκτίμησε ότι εντός της εβδομάδας τα κρούσματα πανελλαδικά θα είναι 7.000 έως 8.000 πανελλαδικά. 

tsiodras_-_dipli_maska_3
Με «διπλή» μάσκα προστασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ Τσιόδρας

Ανέφερε ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού εντοπίζονται σε ποσοστό 40% των επιλεγμένων δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί, ενώ αναφερόμενος στις σκέψεις του ECDC να αποτυπώνονται και στους εβδομαδιαίους χάρτες που εκδίδει το ποσοστό των μεταλλάξεων, εκτίμησε ότι «οι μεταλλάξεις θα επικρατήσουν παντού».

Ανέλυσε την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην Αττική για την οποία, όπως είπε, υπάρχει ανησυχία και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ειδικότερα για την Αθήνα ανέφερε ότι «δυστυχώς έχουμε μία αύξηση έχουμε την ίδια αγωνία που έχουν όλοι. Βλέπουμε και τις αντοχές του κόσμου που έχουν εξαντληθεί». 

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα η επιδημία θα τελειώσει με τα εμβόλια.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο