Είναι περίεργο συγκινητικό αλλά και ενδιαφέρον να βλέπεις τα Εθνικά μας χρώματα στο λάβαρο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Κηδεύτηκε σήμερα (17/4) ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου. Η κηδεία πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο, 30 ατόμων στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ.

Σκεπασμένο ήταν το φέρετρο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη από την ελληνική σημαία, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μάουντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του Οίκου της Δανίας. Έφυγε μωρό ως φυγάς από την Ελλάδα μέσα σε ένα κουτί από φρούτα και από αυτόν τον κόσμο με την πιο λιτή και απέριττη κηδεία που έγινε στην ιστορία της Βρετανίας

Τρισάγιο στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του, την Κέρκυρα. Η τελετή επιτηρήθηκε από τον Μητροπολίτη της Κερκύρας Νεκτάριο και πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Εικόνα

«Γεννήθηκε εδώ, είναι μέρος της ιστορίας μας», δήλωσε η δήμαρχος της Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου. «Ο θάνατός του έχει συζητηθεί πολύ. Έχει αγγίξει πολλούς ηλικιωμένους που εξακολουθούν να έχουν αναμνήσεις από τη βασιλική οικογένεια και έχει ως αποτέλεσμα η νεότερη γενιά να μάθει για το παρελθόν του νησιού μας».

Έκτος στη σειρά για τον ελληνικό θρόνο, ο πρίγκιπας καταχωρήθηκε στο δημαρχείο της Κέρκυρας με το όνομα Φίλιππος. Ο τότε δήμαρχος, Αλέξανδρος Κοκότος, ήταν ένας από τους πέντε νονούς του Δούκα. «Ορίστηκε ως νονός του Φιλίππου για λογαριασμό του Δημαρχείου και των κατοίκων της Κέρκυρας και γι’ αυτό ο πρίγκιπας κατέχει μια ιδιαίτερη στις καρδιές μας», είπε η κα. Υδραίου.

Τις τελευταίες ημέρες, τα μέλη της μεγάλης βρετανικής κοινότητας των 9.000 ατόμων του νησιού τοποθετούν λουλούδια στην είσοδο του ανακτόρου που γεννήθηκε.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις