Επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Καστοριά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2021,ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.

Πιο συγκεκριμένα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου έγινε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, του βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχης Κάλυς Κυριακίδου, του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, του Αντιδημάρχου Άργους Ορεστικού Στέργιου Φιλιάδη, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλη Οικονομίδη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Καστοριάς Βασίλη Βελίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς,  αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών στην περιοχή μας, του επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και έθεσε τα καίρια θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη άμεσης προτεραιότητας:

α) Την ένταξη της σιδηροδρομικής γραμμής Σιάτιστας Καστοριάς στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφοράς (Δ.Δ.Μ.) με την προοπτική να αποτελέσει διασυνοριακή γραμμή για την σύνδεση με την Αλβανία μέσω Κρυσταλλοπηγής – Πόγραδετς.

β) Την ολοκλήρωση της β΄ φάσης του Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου Καστοριάς, καθώς και την δυνατότητα προμήθειας καυσίμων του αεροδρομίου. Η μελέτη ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Καστοριάς σε συνεργασία με την Πολιτική Αεροπορία.

γ) Την δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίου στην λίμνη Καστοριάς.

δ) Την έναρξη των εργασιών του Ε.65

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την κατασκευή του μεγάλου έργου της Σήραγγας της Κλεισούρας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα που του τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν. Τέλος, ο Υπουργός τόνισε ότι στο σχεδιασμό των σιδηροδρομικών γραμμών η Καστοριά θα είναι μέσα στο Διασυνοριακό Δίκτυο.

Η φημισμένη πόλη των γουναράδων, η Καστοριά, μια από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, εκτός από ακριτική πόλη μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει αναπτυξιακό πυλώνα για την ευρύτερη περιοχή.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μαρίας Αντωνίου και του καλού συναδέλφου Ζήση Τζηκαλάγια, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και στον Δήμο Καστοριάς, με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δημήτριο Σαββόπουλο και τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, μιλήσαμε για την αναβάθμιση των υποδομών και των συγκοινωνιών της περιοχής.
Γιάννης Κεφαλογιάννης

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις