Πρόγραμμα κατ’ οίκων εμβολιασμών αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β Κοντοζαμάνης

Κινούμαστε πολύ πιο γρήγορα από τους αρχικούς σχεδιασμούς στο άνοιγμα των εμβολιαστικών ομάδων, αλλά και στα κέντρα εμβολιασμού, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών στην ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε πως έχουν διασφαλιστεί εμβόλια κατά του κορονοϊού για το σύνολο του πληθυσμού και προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες, θα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και το πώς θα γίνουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. Παράλληλα διευκρίνισε ότι ισχύει η δυνατότητα της κατά προτεραιότητας εμβολιασμού των υγειονομικών που δεν το έπραξαν κατά την πρώτη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, χαρακτηριστικά ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της 14ης Μαϊου, είχαν εμβολιαστεί έως τότε 2.718.404 συμπολίτες τουλάχιστον με την πρώτη δόση και 1.510.905 και με τις δύο δόσεις, που σημαίνει ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ανέρχεται σε 39,87%, ενώ ποσοστό 14,38% θεωρείται πλήρως καλυμμένο εμβολιαστικά.

Μέχρι σήμερα, είπε, υπάρχουν 4.025.774 επιβεβαιωμένα ραντεβού και εκτιμούμε ότι τον Ιούλιο περισσότερο από το 50% των συμπολιτών μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένο. Χαρακτήρισε την επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» ως ένα εθνικό εγχείρημα, το οποίο εξελίσσεται επιτυχώς και κυρίως εξελίσσεται ομαλά.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις