Τα πύρινα μέτωπα μέσα από το πιλοτήριο του ρωσικού “θηρίου” Beriev-200

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες μέσα από το ρωσικό Beriev-200 που έχει συνδράμει τα μέγιστα το τελευταίο διάστημα στις πυρκαγιές της χώρα μας.

Το ρωσικό «θηρίο» βρίσκεται στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου συμμετέχει σε δεκάδες κατασβέσεις δείχνοντας τις τεράστιες δυνατότητές του.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 12 τόνους νερού και να ρίξει συνολικά έως και 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Η μεγάλη του χωρητικότητα σε συνδυασμό με τις τεράστιες ταχύτητες που μπορεί να πετύχει για τις μεταφορές το καθιστούν ένα πανίσχυρο «όπλο» στη φαρέτρα της Ελλάδας για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Καθοριστική βεβαίως είναι και η συμβολή από το κολοσσιαίο αεροσκάφος Ilyushin Il-76 και των ελικοπτέρων Mi-8 αλλά και του έμψυχου ρωσικού δυναμικού.
Στο ελληνικό έδαφος έχουν φτάσει συνολικά 60 Ρώσοι πιλότοι και τεχνικοί, που εργάζονται μεθοδικά υπό την καθοδήγηση των Ελλήνων συναδέλφων τους ενώ μάλιστα, δεν έχουν κοιμηθεί καθόλου, καθώς επιθυμούσαν να πιάσουν άμεσα δουλειά για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.
Τα ρωσικά ελικόπτερα έφτασαν στη χώρα μας από το βράδυ της Τρίτης, ενώ για να ξεφορτωθούν μόνο οι έλικές τους, απαιτούνταν δέκα άνθρωποι, χαρακτηριστικό του μεγέθους τους.


Το Ilyushin Il-76 έχει δύο δεξαμενές νερού, με κάθε μία να χωρά 30 τόνους και χρειάζεται περίπου 15 λεπτά
Το Beriev-200 έχει επίσης δύο δεξαμενές νερού και μπορεί να μεταφέρει έως και 12 τόνους νερού.


Τα δύο ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν έως και πέντε τόνους νερού έκαστο
Μια μικρή γεύση από τις δυνατότητες του «υδάτινου βομβαρδιστικού» Il-76 πήραμε πύρινο μέτωπο της Αρκαδίας όπου το ρωσικό μεγαθήριο άπλωσε ένα τεράστιο «λευκό κατασβεστικό πέπλο» πάνω από τους καπνούς και τις φλόγες.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να ενισχυθεί η βοήθεια της Ρωσίας προς τη χώρα μας για τις πυρκαγιές, μετά από ελληνικό αίτημα, όπως εκφράστηκε από τις επαφές Μητσοτάκη Μισούστιν και Δένδια – Λαβρόφ.
«”Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας», υπογράμμισε το Κρεμλίνο και εστάλησαν άμεσα στη χώρα μας το Il-76 και τα δύο Mi-8.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις