Σε ποιες χώρες ισχύει ο Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή μέτρα περιορισμού ανεμβολίαστων

Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έχουν αποφασίσει ή προγραμμάτισαν να επιβάλουν ευρωπαϊκές και άλλες χώρες.

Με ψίχουλα μοιάζουν τα 100 ευρώ το μήνα ενώ με το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης το πρόστιμο θα φτάνει τα 7.200 ευρώ και θα εξαιρούνται της υποχρέωσης εμβολιασμού, μόνο όσοι έχουν σοβαρούς ιατρικούς λόγους.

Πού είναι υποχρεωτικά τα εμβόλια;

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Ινδονησία: Για όλο τον πληθυσμό από τον περασμένο Φεβρουάριο, όποιος αρνείται θα αντιμετωπίζει πρόστιμο ή άρνηση εξυπηρέτησης σε υπηρεσίες.

Μικρονησία: Υποχρεωτικά τα εμβόλια από τον Ιούλιο για όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Τουρκμενιστάν: Υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους άνω των 18 από το καλοκαίρι.

ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καναδάς: Σε όλους τους ανεμβολίαστους επιβάλλεται υποχρεωτική αργία. Υποχρεωτικά είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στις μεταφορές. Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους βουλευτές.

Δανία: Οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να απαιτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους εργαζόμενους.

ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι ή συνεργαζόμενοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένοι να είναι εμβολιασμένοι.

Ουγγαρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των κρατικών υπαλλήλων και των υγειονομικών.

Ιταλία: Εμβολιασμός ή αρνητικό τεστ για όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σε διαθεσιμότητα οι αρνητές και πρόστιμο αν συνεχίσουν να δουλεύουν.

Λετονία: Αφαίρεσε το δικαίωμα ψήφου στους βουλευτές που αρνούνταν να εμβολιαστούν και έκοψε τους μισθούς τους. Δόθηκε δικαίωμα στους εργοδότες που οι εργαζόμενοί τους αρνούνται να κάνουν εμβόλιο να τους απολύσουν.

Αίγυπτος: Υποχρεωμένοι να είναι εμβολιασμένοι ή να κάνουν εβδομαδιαία τεστ είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ρωσία: Η Μόσχα απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με κοινό να έχουν εμβολιαστεί από τον περασμένο Ιούνιο, δίνοντας ένα περιθώριο ενός μήνα στις εταιρείες ώστε να εξασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 60% των εργαζομένων τους έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, ενώ η Αγία Πετρούπολη στις 9 Νοεμβρίου έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών και σε χρονίως πάσχοντες.

Τουρκία: Απαιτείται αρνητικό τεστ ή απόδειξη εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς και απασχολούμενους στον τουρισμό.

Ουκρανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Οκτώβριο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι ανεμβολίαστοι έχουν περιορισμούς στην είσοδο σε εστιατόριο, αθλητικούς χώρους και δημόσια θεάματα. Στη λίστα της υποχρεωτικότητας μπαίνουν τις επόμενες ημέρες οι υγειονομικοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Σαουδική Αραβία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Απαγόρευση εισόδου σε κυβερνητικά κτήρια καιι κλειστούς χώρους στους ανεμβολίαστους.

Φίτζι: Σε αναστολή εργασίας οι δημόσιοι υπάλληλοι με απειλή απόλυσης αν δεν είχαν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Τυνησία: Υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για κλειστούς χώρους. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αργία.

Κόστα Ρίκα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους.

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Βρετανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για εργαζόμενους σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων. Μέχρι την 1η Απριλίου του 2022 θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και όλοι οι υγειονομικοί της χώρας.

Ελλάδα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων. Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2022 θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και οι πολίτες άνω των 60 ετών, αλλιώς αντιμετωπίζουν πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν εμβολιάζονται. 

Γαλλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων.

Αυστραλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων.  Στο Δυτικό κομμάτι της χώρας οι εργαζόμενοι σε ορυχεία, πετρέλαιο και φυσικό αέριο καλούνται να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και τη δεύτερη μέχρι την 1 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Νέα Ζηλανδία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

Κίνα: Υποχρεωτική και η τρίτη δόση του εμβολίου για συγκεκριμένους εργαζόμενους παραγωγής τροφίμων, κατασκευαστικών εταιρειών, το προσωπικό ασφαλείας και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Φιλιππίνες: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και στις μεταφορές η υποχρέωση εβδομαδιαίων ελέγχων.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις