Η κάνναβη μπορεί να προστατεύσει από τον Covid-19;;

Απροσδόκητη θεραπεία

Αν και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αποτρέψει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron , μια ασυνήθιστη θεραπεία θα μπορούσε να αναστρέψει την τάση.

Πράγματι, μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον δείχνει ότι οι ενώσεις που υπάρχουν στην κάνναβη εμποδίζουν τον SARS-Cov-2 να εισέλθει σε υγιή κύτταρα.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2022 στο επιστημονικό περιοδικό ” The Journal of Natural Products ΕΔΩ“, η μελέτη δείχνει ότι το κανναβιγερολικό οξύ (ονομάζεται CBGA) και το κανναβιδιολικό οξύ (ονομάζεται CBDA) θα καθιστούσαν επίσης δυνατή την αποτελεσματική καταπολέμηση των παραλλαγών Alpha και Beta.

Διαφορετικά πειράματα έχουν διεξαχθεί σε διάφορα φυτικά εκχυλίσματα (κόκκινο τριφύλλι, άγριο γιαμ, λυκίσκος και γλυκόριζα), αλλά η κάνναβη είναι αυτή που έχει δείξει πιθανή συγγένεια με την πρωτεΐνη ακίδας του ιού.

Ως εκ τούτου, οι ερευνητές εντόπισαν ότι η κάνναβη μπορεί να μπλοκάρει τους υποδοχείς SARS-Cov-2, υποδεικνύοντας ότι τα μη ψυχοδραστικά οξέα (κανναβιγερολικό και κανναβιδιολικό) που υπάρχουν στο φυτό λειτουργούν καλύτερα ως φραγμός.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Richard van Breemen του Global Hemp Innovation Center της OSU, αναφέρει ότι το CBGA και το CBDA υπάρχουν φυσικά στην κάνναβη και τα διάφορα εκχυλίσματά της, αλλά δηλώνει ότι «δεν πρόκειται για ουσίες υπό επιτήρηση, όπως η περίφημη THC, η οποία κάνει την κάνναβη φάρμακο”.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του φυτού της κάνναβης παίρνουν σχήμα και το CBDA μετατρέπεται σε CBD, ένα βασικό συστατικό στην ψυχαγωγική και φαρμακευτική κάνναβη, η οποία μπορεί να ληφθεί χωρίς ιατρική συνταγή στην Ελβετία. Ο ερευνητής διευκρινίζει ότι «αυτές οι ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το στόμα και έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στον άνθρωπο. Έχουν καλό προφίλ ασφάλειας.»

Ωστόσο, η μελέτη προσθέτει ότι αυτά τα δύο οξέα θα πρέπει να συλλεχθούν χωριστά για να παραχθεί ένα φάρμακο, επομένως δεν μπορούν να καταναλωθούν με παραδοσιακές μεθόδους λήψης κάνναβης. Με άλλα λόγια, ο ερευνητής ΔΕΝ καλεί τους ανθρώπους να καπνίσουν αρθρώσεις για να ανακόψουν την πανδημία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα στοιχεία που προέκυψαν για τη μέθοδο αυτή έναντι των παραλλαγών Άλφα και Βήτα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Είναι ακόμη πιο αισιόδοξοι για την αποτελεσματικότητά του έναντι της Omicron.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις