“Σας στηρίξαμε” – Όταν η Ρωσία συνεχάρη την Τουρκία για την Μικρασιατική καταστροφή του 1922

Προτάσεις για Προορισμούς Επιστολές Αναγνωστών – The lovely donkey
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Τα… ορθόδοξα αδέρφια μας, το… ξανθό γένος που κάποιοι διαχρονικά πίστευαν ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας, μέσω της πρεσβείας τους στην Τουρκία, πανηγυρίζουν για τη νίκη του Κεμάλ κατά της Ελλάδας.

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι στήριξαν τους Τούρκους: «Συγχαρητήρια για την νίκη στην οποία σας στηρίξαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η ρωσική πρεσβεία. Αυτά βέβαια πολύ πρόσφατα. Δείτε την ανάρτηση της Ρώσικης πρεσβείας στις 30 Αυγούστου 2021.

Συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική καταστροφή της Ελλάδας το 1922 και τα όσα τραγικά συνέβησαν για τον Ελληνισμό έδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 99 χρόνων.

Η Ρώσικη πρεσβεία δεν περιορίστηκε να συγχαρεί τυπικά την Τουρκία για την γιορτή εκδίωξης των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στις 30 Αυγούστου, αλλά  ανάρτησε και μια  φωτογραφία από το μέτωπο στη Μικρά Ασία, όπου στις 30 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός νίκησε τον ελληνικό και σημειώνει ότι, στο πλευρό του Κεμάλ Ατατούρκ, στη μάχη που ηττήθηκαν οι Έλληνες, στεκόταν ο Ρώσος (Σοβιετικός) πρεσβευτής Σεμιόν Αράλοφ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις