Σαμαράς: Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει

Αιχμές για την εξωτερική πολιτική, την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ, αλλά και για το κατά πόσον επαρκούν τα νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα, άφησε ο πρώην πρωθυπουργός

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε και στην παλιότερη δήλωση του ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει “Ποτάμι”.

“Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας! Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας”, είπε και πρόσθεσε: “Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει!”

Διαφώνησε έτσι ευθέως με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο Βήμα της Κυριακής ότι οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το ρόλο πασοκογενών στελεχών στο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε μάλιστα ότι όπου στην Ευρώπη μεταλλάχθηκαν παραδοσιακά κόμματα της κεντροδεξιάς, συρρικνώθηκαν δραματικά. Αναφέρθηκε στην Ισπανία, στη Γερμανία και κυρίως στη Γαλλία, όπου η υποψήφια των Γκωλικών πήρε 4,5%.

Υποστήριξε δε ότι ο “κεντρώος” Μακρόν, πολιτικά έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά, όπως αι ολόκληρη η γαλλική κοινωνία. “Οι θέσεις του σε μια σειρά ζητήματα, από την ασφάλεια έως το μεταναστευτικό, θα προκαλούσαν… εγκεφαλικά σε κάποιους μοντέρνους ιεροκήρυκες της “Πολιτικής ορθότητας” στην Ελλάδα”, σχολίασε μάλιστα ο κ. Σαμαράς.

“Ενώ όλες οι κοινωνίες της Ευρώπης μετατοπίζονται προς τις δικές μας βασικές αξίες, εμείς δείχνουμε πολλές φορές ότι «ψαχνόμαστε». Τα δικά τους, λοιπόν, καράβια στα δικά μας λιμάνια έρχονται. Δεν έχουμε εμείς ανάγκη, να σαλπάρουμε για λιμάνια ξένα”, κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα δήλωσε ότι τον εγκαρδιώνει ότι “εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν, στην ίδια τηλεόραση, τη ζωή του Αγίου Παϊσίου.

Κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι “κάποια κέντρα σχεδιάζουν – και δεν το κρύβουν – να σύρουν την Ελλάδα σε συνολική “συνθηκολόγηση” με την Τουρκία. Να “μοιράσουμε” – δηλαδή να εκχωρήσουμε – τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο…Δηλαδή ο Ελληνισμός να υποστεί νέο εθνικό ακρωτηριασμό. Τις “Πρέσπες του Αιγαίου”. Αυτό, η παράταξή μας και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, δεν θα το επιτρέψει. Τους το λέω ξεκάθαρα: Μην υποτιμάτε τους Έλληνες.”

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις