ΝΔ: Τρολ του ΣΥΡΙΖΑ νόθευσαν δημόσιο έγγραφο για να πλήξουν τον Μητσοτάκη

Μια απίστευτη νοθεία σε δημόσιο έγγραφο για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βοστώνη διακινείται στο διαδίκτυο, υποχρεώνοντας τη ΝΔ να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι πρόκειται για νόθευση δημοσίου εγγράφου, αδίκημα το οποίο συνιστά βαριά περίπτωση πλαστογραφίας.

«Για τη σύνταξη και διακίνηση του πλαστογραφημένου εγγράφου τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη», προαναγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. «Η χυδαιότητα και η παραπληροφόρηση από troll συγκεκριμένης πολιτικής προέλευσης, το περιεχόμενο των οποίων δυστυχώς αναπαράγουν και επώνυμοι, έχει ξεπεράσει κάθε όριο»

Και προσθέτει: «Έφθασαν στο σημείο, στην προσπάθεια να πληγεί ο Πρωθυπουργός, να αλλοιώσουν συνειδητά έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών για την κάλυψη της παρουσίας της πρέσβειρας της Ελλάδας στις ΗΠΑ στην εκδήλωση του Boston College, όπου θα μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νόθευση δημοσίου εγγράφου συνιστά βαριά περίπτωση πλαστογραφίας. Για τη σύνταξη και διακίνηση του πλαστογραφημένου εγγράφου τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη».

Στο υστερόγραφό της, η ΝΔ αναφέρει: «Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τα στελέχη του προσπαθούν να κάνουν θέμα ότι ο Πρωθυπουργός πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να μιλήσει στο Boston College, τους πληροφορούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλήθη να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης με την πρωθυπουργική ιδιότητά του, όχι ως ιδιώτης. Πρόσκληση που τιμά και τον ίδιο και τη χώρα. Απευθείας από τις ΗΠΑ, στις οποίες ταξίδεψε δύο φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός πήγε για σειρά συναντήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Η χυδαιότητα έχει γίνει πλέον ο μοναδικός τρόπος αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε μια προσπάθεια να λοιδορηθεί και να δυσφημιστεί το πρωθυπουργικό ταξίδι, άγνωστα τρολ του διαδικτύου επιχείρησαν να αλλοιώσουν επίσημο έγγραφο, υποστηρίζοντας ότι εγκρίθηκε από τον προϋπολογισμό πίστωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ενισχύσει… τοπικό πολιτιστικό σύλλογο της Βοστώνης και να αγοράσει κόκα κόλα και ξηρούς καρπούς!

Το γνήσιο έγγραφο

Στο γνήσιο έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ως είθισται, εγκρίνεται πίστωση ύψους 1.055,98 ΕΥΡΩ από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το ποσό αφορούσε φυσικά όχι… ξηροκάρπια και αναψυκτικά, αλλά την πληρωμή της Πρέσβεως κας Αλ. Παπαδοπούλου στη Βοστώνη 21-24/05/2022 λόγω εκδηλώσεων του Boston College, παρουσία του Π/Θ κ. Κ. Μητσοτάκη».

Το πλαστό έγγραφο που διακινήθηκε:

Ωστόσο, τα trolls του διαδικτύου έσπευσαν να παραποιήσουν το εν λόγω έγγραφο, και να το διανείμουν σε ανώνυμους και επώνυμους κατ επάγγελμα σχολιαστές και παραπληροφοριοδότες αλλάζοντας πλήρως το αντικείμενο της απόφασης, ώστε να φαίνεται ότι το ποσό των 1.055,98 ευρώ προορίζεται για… την κάλυψη των εξόδων παρουσίας του πρωθυπουργού Μητσοτάκη σε εκδήλωση τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Οι Κέλτες της Βοστώνης».

Η δαπάνη περιλαμβάνει 1.000 ευρώ αγοράς δελτίου ενίσχυσης στον ανωτέρω πολιτιστικό σύλλογο και 55,98 ευρώ αγοράς τοπικών εδεσμάτων (καρποί αραβοσίτου) και αναψυκτικών (τύπου κόλα).

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις