Συναυλία Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου “Κέλετρον”

Μια νέα ορχήστρα, η ορχήστρα Μουσικής Δωματίου «Κέλετρον», γεννιέται στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς!

Από το Σεπτέμβρη 2022, ο καθηγητής βιολιού του σχολείου μας κ. Γιάννης Κεραμίδης ξεκίνησε ένα καινούριο μουσικό ταξίδι με την ορχήστρα, που ο ίδιος δημιούργησε για πρώτη φορά στο σχολείο μας με μαθητές από την Α΄ Γυμνασίου έως και τη Β΄ Λυκείου. Πολύτιμοι βοηθοί τόσο στις πρόβες, όσο και στη διδασκαλία των κομματιών του συνόλου, οι δυο καθηγήτριες βιολιού, κ. Ελπίδα Κωνσταντινίδου και κ. Ευαγγελία Κοροβέση.

Λίγα λόγια για τους στόχους αυτού του εγχειρήματος, όπως σημειώνει ο ίδιος:

Πρωταρχικός στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την κλασσική μουσική μέσα από έργα διάσημων συνθετών που ανά τους αιώνες συγκινούν ακόμη μουσικούς και ακροατές. Δεύτερον, να μάθουν πώς λειτουργεί μία κλασική ορχήστρα. Τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, την επιμονή στις λεπτομέρειες, τη συνεργασία των διαφορετικών οργάνων, το στυλιστικό ύφος που απαιτείται για κάθε έργο ανάλογα με την εποχή στην οποία γράφτηκε (κλασική, ρομαντική, σύγχρονη), την εξάσκηση διαφορετικών μουσικών μοτίβων, την αναζήτηση ενός καθαρού ορχηστρικού ήχου καθώς και τη βελτίωση κάθε φορά της intonation (μουσικής τονικής ακρίβειας). Ένας μακροπρόθεσμος στόχος είναι, αυτή η ορχήστρα, με τις καλές της μουσικές εμφανίσεις, να γίνει γνωστή και αγαπητή στην κοινωνία της Καστοριάς, σε μικρούς και μεγάλους.

Ευχόμαστε καλό Μουσικό ταξίδι στο σύνολο «Κέλετρον» και πάντα επιτυχίες, όπως η πρώτη παρουσίαση στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, που καταχειροκροτήθηκε από την τοπική κοινωνία της Καστοριάς.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις