Eπισκέψεις του Περιφερειάρχη Γ Κασαπίδη με κλιμάκιο: Αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες – συνάντηση με Μητροπολίτη – παρουσίαση έργου στη Δ.Ε. Βιτσίου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών και επισκέψεων του σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Καστοριάς.

Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Τσιάγγου Κυριακίδου, πραγματοποίησαν:

επισκέψεις Περιφερειάρχη
  • Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο και του Προϊσταμένου του ναού, πατέρα Ελευθέριου, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό, για θέματα συνεργασίας της τοπικής εκκλησίας με την Περιφέρεια. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.
  • Έπειτα, συναντήθηκαν με μέλη των Συνοδών Βουνού του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καστοριάς και επισκέφτηκαν το Βουνό του Προφήτη Ηλία, όπου ευδοκιμεί ο  Κρίνος της Παναγίας. Στόχος είναι να βρεθούν τρόποι αξιοποίησης και προβολής της βιοποικιλότητας που προσφέρει η περιοχή στους επισκέπτες και να συμπεριληφθεί, μελλοντικά, στο πρόγραμμα δράσεων τους, στοχεύοντας στην ισχυροποίηση του τοπικού τουριστικού πακέτου.
επισκέψεις Περιφερειάρχη
επισκέψεις Περιφερειάρχη
  • Ακολούθησε αυτοψία σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς που επλήγησαν έντονα από την τελευταία χαλαζόπτωση. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν μηλο-καλλιέργειες στα  αγροκτήματα των περιοχών, Κεφαλάρι  και  Τοιχιό, συνοδευόμενοι από τον Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καστοριάς Πετρίδη Παναγιώτη, όπου και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στην τοπική παραγωγή.
  • Τέλος,  παραβρέθηκαν στο Τοιχιό για την παρουσίαση του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε φορείς και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βιτσίου, που περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Βυσσινιάς, Μεταμόρφωσης, Οξυάς, Πολυκέρασου, Σιδηροχωρίου & Τοιχιού,  για  τα   έργα  που  εκτελούνται  και  χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και οικονομία της κάθε περιοχής.
επισκέψεις Περιφερειάρχη

Παράλληλα, άκουσε τα αιτήματα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και των φορέων  που του τέθηκαν και συνομίλησε με κατοίκους για θέματα  που τους απασχολούν, ώστε να  εξεταστεί η δυνατότητα επίλυσής τους.  

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος  και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις