Σαν αυτοκτονία διαρκείας

Μα καλά, τρελάθηκαν εκεί στον Σύριζα και στο Πασόκ;

Τι τους ήρθε και μέσα στην προεκλογική περίοδο άρχισαν να μιλάνε για φόρους; Νομίζουν ότι ο μέσος Έλληνας ξέρει τι είναι η φορολογία μερισμάτων; Ή τι σημαίνει φορολογία υπερκερδών; Ή ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα μερίσματα και τα κέρδη; Μα καλά, είναι ανίκανοι να καταλάβουν το αυτονόητο; Ότι από τη φορολογία κερδών, μερισμάτων και υπερκερδών ή από την έκτακτη, τακτική και περιοδική φορολογία, τελικά στο μυαλό του συφοριασμένου Έλληνα απομένει μόνο η «φορολογία»; 

Τι διάβολο έχουν πάθει όλοι τους εκεί στην αντιπολίτευση; Τάμα στη Μεγαλόχαρη έχουν κάνει, να ρίχνουν κάθε πρωί απαξάπαντος έναν πυροβολισμό στο ποδάρι τους; Φαγώθηκαν να κόψουν τη συζήτηση για την αριθμητική που φτιάχνει ή δεν φτιάχνει κυβέρνηση, διότι ήθελαν να βάλουν στον δημόσιο διάλογο τα προγράμματα τους.

Ε λοιπόν, τα κατάφεραν και άλλαξε η ατζέντα. Πλην, δυο στις τρεις κουβέντες της καινούριας τους ατζέντας είναι η λέξη «φόροι». Φόρος εδώ, φόρος εκεί, φόρος δίκαιος, φόρος άδικος, φόρος έκτακτος, φόρος κατά περίπτωση… τέτοια προεκλογική ασυναρτησία δεν έχω ματαξαναδεί. 

Συγνώμη, δεν τους είπε κανείς ότι ο Έλληνας ακούει τη λέξη «φόρος» και κόβει πέρα; Αλλάζει πεζοδρόμιο, σαν να βλέπει κάποιον με κορονοϊό και γρίπη μαζί. Τι τους πήρανε τους Μαραντζίδηδες για συμβούλους στην Κουμουνδούρου, τι κάνουν τα κονκλάβια που συνεδριάζουν καθημερινά στη Χαριλάου Τρικούπη; Ούτε αυτό δεν έχουν συνειδητοποιήσει; Ότι η λέξη «φόρος» είναι πιο μισητή κι απ’ τη χειρότερη αρρώστια; Κανένας δεν κάθεται να διυλίσει αν ο «φόρος» είναι φιλολαϊκός ή αντιλαϊκός, με το που ακούει τη λέξη νιώθει σαν να του βάζουν ένα περίστροφο στην πλάτη και να του βουτάνε το πορτοφόλι. 

Τι να πω, έτσι που πάνε ο Μητσοτάκης θα κερδίσει αυτές τις εκλογές με δυο – τρεις μονάδες περισσότερες από το ποσοστό του Μαΐου και λίγα λέω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μετά θα μαλλιοτραβηχτούν Σύριζα και Πασόκ ποιος απ’ τους δυο ήταν μεγαλύτερος χορηγός του Κυριάκου αυτή τη φορά. Τέτοια σωρεία λαθών και αστοχιών, ούτε μικρά παιδιά δεν θα έκαναν.

Είναι πραγματικά μυστήριο αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας κάθε μέρα. Σαν αυτοκτονία διαρκείας, σαν αυτοχειριασμός σε αργή κίνηση. Αλλόκοτο…

 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις