Τους άρεσε η απλή αναλογική και θέλουν κι άλλη;

Ευτυχώς το παρακάτω το είπε ο Γιώργος Τσίπρας ο ξάδερφος κι όχι ο Αλέξης Τσίπρας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να την γλιτώσουμε κι εμείς αλλά και το κόμμα του.

«Η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου αλλά και γιατί “σπρώχνει” τα κόμματα σε μια συναίνεση και μια συνεννόηση», είχε αναφέρει στην ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι την απλή αναλογική «την “έκαψαν” τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ», εξηγώντας ότι «εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης»!

Όπως είναι λογικό, επακολούθησε πάρτι, διότι με την χώρα να έχει πρώτο κόμμα με 41% και να μην έχει κυβέρνηση και με το κόμμα του να έχει καταποντιστεί, τα ήθελε ο οργανισμός του Γιώργου Τσίπρα.

Το πιο περίεργο είναι ότι δείχνουν κάποια στελέχη του κόμματος που έχει έναν στους πέντε ψηφοφόρους να μην καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στους εαυτούς τους! Είναι τόσο προφανές που σε κάνει να απορείς για την συγκρότησή τους.

Φυσικά, στην ΝΔ άλλο που δεν θέλανε το έκαναν “σημαία” από την μεριά τους: “Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου”, ανέφεραν σε ανακοίνωση. Αυτό που λέμε “βούτυρο στο ψωμί” τους…

Στα παραλειπόμενα της δήλωσης Γιώργου Τσίπρα μια λεπτομέρεια. «Θα την επαναφέρουμε (την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω!», είπε. Δεν φτάνουν τα υπόλοιπα, είναι και… εχέμυθος, πανάθεμά τον!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις