Αλλάζει όνομα το Facebook;; – Τι είναι το «metaverse»

Όπως αποκαλύπτει το The Verge, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση του ζητήματος, η Facebook φαίνεται να σχεδιάζει την “επανεφεύρεση” του εαυτού της, αλλάζοντας όνομα, μέσα στις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο του νέου μεγάλου στόχου που αφορά τη δημιουργία του «metaverse», ενός νέου διαδικτυακού κόσμου επικοινωνίας των χρηστών μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο επικεφαλής και CEO του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης , Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αναμένεται να μιλήσει για τα σχέδιά του σχετικά με την αλλαγή ονόματος της εταιρείας στο ετήσιο συνέδριο Connect της 28ης Οκτωβρίου.

Η σχετική φημολογία για αλλαγή ονόματος της Facebook, προέκυψε μετά από δημοσίευμα του- The Verge ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  -επικαλούμενο πηγή με άμεση γνώση του θέματος – και το οποίο αναπαρήγαγε το πρακτορείο Reutes. Προς το παρόν, το Facebook ανέφερε ότι δεν σχολιάζει φήμες.

Ο όρος metaverse χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει το μέλλον του Διαδικτύου, που θα αποτελείται από κοινόχρηστους, 3D εικονικούς χώρους, οι οποίοι θα συνδέονται σε ένα εικονικό σύμπαν. Το πώς θα βιώνουμε το διαδίκτυο δηλαδή σε λίγα χρόνια, αν όντως συμβούν όλα αυτά που λέει και οραματίζεται ο Ζούκερμπεργκ και διάφοροι άλλοι.

Σύμφωνα με το The Verge, το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι, οπότε μένει να αποδειχθεί η αλήθεια της φημολογίας.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις