Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι ΙΔΟΧ του ΝΠΔΔ που απέλυσε ο Δήμος Καστοριάς. Το ιστορικό, ο αγώνας του σωματείου, η ένοχη σιωπή των υπευθύνων και των “εγκρίτων δημοσιογράφων”. “Μπούκωσαν” και δεν μιλάνε;;

Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι ΙΔΟΧ των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ύστερα από την απόφαση του ΝΠΔΔ που επικύρωσε η δημαρχιακή αρχή του Γ. Κορεντσίδη των “Ωρα για δουλειά” με την παράταξη του Α. Ταμίλια “Τελευταία Ευκαιρία”. Ήταν η πρώτη κοινή απόφαση τους, μετά ήρθε η φοβερή – τεράστια αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Η νέα αυτή δικαστική απόφαση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους με εκδηλώσεις ικανοποίησης και χαράς και ανοίγει το δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή των απολυμένων δίνοντας ένα τέλος στους πολύμηνους αγώνες που είχαν ξεκινήσει.

Το Σωματείο εργαζομένων εναντιώθηκε στις αποφάσεις του δήμου έκανε λόγο για σκόπιμες απολύσεις, και ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την ηγεσία του δήμου. Σύμφωνα με το Σωματείο έπρεπε να παραταθούν οι συμβάσεις όπως είχε προαποφασίσει η προηγούμενη διοίκηση, ενώ η συμπεριφορά του δήμου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν συνιστούσε προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Το Σωματείο καλεί τον δήμο να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και υπενθυμίζει ότι «θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στις απόπειρες τρομοκρατίας υπαλλήλων, και στην αυθαιρεσία».

Τι είχε προηγηθεί

Απόφαση του νέου Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δήμου Καστοριάς με την αριθμ. 98/2019 και (ΑΔΑ:6Τ9ΡΟΛΜΙ-Ι7Π) με την οποία ανανεώνονται δέκα(10) από τις δεκαοκτώ (18) συμβάσεις εργαζομένων ΙΔΟΧ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για την περίοδο 2019 -2020»

30 Σεπτεμβρίου 2019: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Ο δήμαρχος Καστοριάς απολύει εργαζόμενους για να κλείσει παιδικούς σταθμούς. Έτσι ο κ. δήμαρχος νομίζει ότι μπορεί να απολύει όποιον θέλει και να θεωρεί ότι η άσκηση της κοινωνικής πολιτικής και οι άνθρωποι είναι απλή αριθμητική και προσθαφαίρεση εσόδων – εξόδων σε ένα ψυχρό λογιστικό βιβλίο.

5 Οκτωβρίου 2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Με εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και κανιβαλισμό, επιχειρούν απολύσεις εργαζομένων στο Δ. Καστοριάς

7 Οκτωβρίου 2019 Ανακοίνωση – συμπαράσταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζόμενων του Δήμου Καστοριάς. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα του Συλλόγου των εργαζόμενων του Δήμου Καστοριάς για να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής που οδηγούν σε απολύσεις.

8 Οκτωβρίου 2019

9 Οκτωβρίου 2019 Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς: Με δεκανίκι τον Ταμήλια, fast track απολύσεις και λουκέτα σε Παιδικούς από τον Κορεντσίδη

 “θα διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι των Δήμων του Νομού Καστοριάς, θα υπερασπιστούμε τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και παιδείας

11ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020: Μια πρώτη δικαίωση για τους απολυμένους των παιδικών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Με την ΑΔΑ: ΩΗΛ2ΟΡ1Γ-ΔΕΣ απόφασή της, η Αποκεντρωμένη Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για «τυπικούς λόγους» δέχεται την προσφυγή των οκτώ απολυμένων εργαζομένων από τους παιδικούς του Δήμου Καστοριάς και ακυρώνει την ΑΔΑ: Ω9ΑΤΩΕΥ-ΔΒΝ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς.

9 Μαρτίου 2020: Παρότρυνση του συλλόγου εργαζομένων προς το Δημ συμβούλιο: Με την αποδοχή, από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, της ένστασης που κατέθεσαν οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καστοριάς, έστω και για τυπικούς λόγους, δίνεται η ευκαιρία στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 11 Μάρτη 2020, να επανορθώσει και να αλλάξει την ανάλγητη απόφασή του, που πήρε στις 7 Οκτώβρη του 2019, σχετικά με την απόλυση των οχτώ συναδέλφων, με το αιτιολογικό ότι είναι πλεονάζον προσωπικό

29 Σεπτεμβρίου 2020: Δικαίωση για 5 από τους 8 απολυμένους εργαζομένους των Παιδικών Δήμου Καστοριάς Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Καστοριάς

11Δεκεμβρίου 2020 Απόφαση διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

Στην εποχή που ζούμε δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καμία αυθαιρεσία που οδηγεί εργαζόμενους στην ανεργία και στην καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων ούτε να στερεί την δυνατότητα εξέλιξης σε υπαλλήλους που κατά το Νόμο έχουν τα τυπικά προσόντα.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι ΙΔΟΧ του ΝΠΔΔ που απέλυσε ο Δήμος Καστοριάς. Το ιστορικό, ο αγώνας του σωματείου, η ένοχη σιωπή των υπευθύνων και των “εγκρίτων δημοσιογράφων”. “Μπούκωσαν” και δεν μιλάνε;;”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα